Activiteiten

Activiteiten

Laatst aangepast op maandag, 26 oktober 2020 21:08 dinsdag, 02 december 2014 18:54


Uitnodiging: Meepraten energietransitie in Hulsen

Heeft u als inwoner van Hulsen de energietransitie al op uw netvlies? De komende paar maanden worden belangrijke keuzes gemaakt voor het opwekken van duurzame energie in de Gemeente Hellendoorn. Ook inwoners van Hulsen nodigen we uit om mee te praten, mee te denken en wie weet op termijn samen initiatieven nemen, zodat maatregelen voor verduurzaming passen bij de lokale wensen van de omgeving. Op korte termijn zijn we op zoek naar enkele personen die actief willen meedenken en deelnemen aan een werkgroep energietransitie in Hulsen.

 

Waarom meedoen?

Door mee te doen kun je invloed uitoefenen en kan Hulsen ook profiteren van de lusten van het opwekken van duurzame energie.

 

Wat doet de werkgroep?

De lokale werkgroep energietransitie denkt mee over de lokale invulling van de energietransitie en legt het contact met de inwoners van de kern Hulsen. Ook brengt de werkgroep op basis van de wensen van de gemeenschap advies uit aan de gemeente over de gewenste invulling van de energietransitie voor Hulsen. In de kern gaat het dan om antwoord op de vragen: Gaat de voorkeur uit naar grootschalige zonne-energie, windenergie, of een combinatie van beide? Laten we dit over aan commerciële partijen, of de gemeente, of willen we hier zelf een rol in spelen?

 

Wat vraagt dit van u?

Wij gaan als Gemeente Hellendoorn graag met u in overleg over de invulling en de tijdsbesteding, zodat dit aansluit bij uw mogelijkheden. Waar mogelijk en nodig ondersteunen wij. De gemeente ondersteunt de werkgroep met informatie, voorbeelden uit andere werkgroepen, communicatiemiddelen en kan, als dat gewenst is, onderzoek laten uitvoeren door experts.

 

Aanmelden kan via Plaatselijk Belang Hulsen : Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Aanpak Gemeente Hellendoorn

De gemeente Hellendoorn zet zich in voor een duurzame toekomst. Net als alle andere gemeente in

Nederland zijn we aan de slag met de strategie voor de energietransitie (RES). De invulling bepalen we samen met inwoners, bedrijven en andere belanghebbenden. Onze uitgangspunten zijn dat de energietransitie haalbaar en betaalbaar is, goed ingepast wordt in ons landschap en geaccepteerd wordt door de omgeving.

 

Als een van de weinige Twentse gemeenten kiest Hellendoorn er voor om inwoners en bedrijven mede-eigenaar te maken van de energietransitie. Om het gesprek aan te gaan met belanghebbenden zijn in de dorpen en kernen lokale werkgroepen actief. Zij worden hierbij ondersteund

door de gemeente.

Wij nodigen u van harte uit om mee te praten en te doen!

Meld u aan vóór 7 november. Daarna wordt er met de aanmelders een startoverleg gepland.

 

 


 

 
We hebben 4 gasten online

Hulsen Online

Nois
De gezelligste ontmoetingsplek voor jong en oud uit Hulsen en omgeving.

Hulzenseboys
Voetbalvereniging voor Hulsen en omgeving.
hart reanimatie AED
naast de mogelijkheid van 112 bellen is er een AED beschikbaar in Hulsen,1 bij de voetbal hulsense boys buiten en 1 bij tankstation Olthof binnen .
houd Hulsen schoon
een schoon en prachtig dorp.
helder hellendoorn
oud papier tegenwoordig in de blauwe container bij u thuis.
nois.jpg